~ MuTiArA kAtA

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali & Dan aku anak kampong tidak terlalu pandai menulis....akan tetapi apa yang baik akan ku kongsikan jua.....

Wednesday, November 7, 2012

Perbezaan Sesetengah Manusia Pada Hari Ini..
 

Kisah Seorang Anak Di Dalam Rahim Yang Di Gugurkan ..

Bulan 1: Bu , panjang adik cuma 2cm , tp adik sudah ada dalam
badan ibu .. Adik syg ibu , bunyi degupan jantung ibu menjadi musik terindah yang mnemani adik di sini ..

Bulan 2: Bu , adik dah boleh merasa jari jemari , disini terasa hangat bu , nanti kalau adik dah keluar , ibu janji nanti kita main sama2 ye ..

Bulan 3: Bu , biar pun adik blm
tau jenis jantina adik , tp apapun adik harap ibu & ayah bahagia apabila adik dilahirkan .. Jgn menangis ya bu , kalau ibu mnangis , adik juga ikut menangis ..

Bulan 4: Bu .. rambut adik dah mula tumbuh , adik dah boleh menggerakan kepala ke kiri dan kanan ..


Bulan 5: Bu .. tadi jumpa dokter ya , doktor cakap apa ..? Αpa benda D&E tu bu .? Αdik tak kan di apa-apa kan ya bu ..?


Bulan 6: Ibu jumpa dokter tu lagi ya ..? Bu ,tolong bagi tau doktor tu , adik di sini sihat-sihat je ..! Tapi kenapa doktor tu masukkan benda tajam ..? Benda tajam tu mula memotong rambut adik , bu tlong adik , adik takutt .. Benda tajam tu pula memotong kaki adik , sakiittt bu .. Walaupun adik dah tiada kaki , adik msih ada tangan yg boleh memeluk ibu .. Bu, kenapa benda itu skrg memotong tangan adik , ibu tolong adik .. Adik janji tak akan nakal-nakal dengan ibu .. Tapi , biarpun adik sudah tiada tangan dan kaki , adik masih ada mata & telinga untuk melihat senyuman ibu , mendengar suara ibu , tapi .. Benda itu skrg sdh mula memotong memutuskan leher adik , ibuuuuuu .. Maaf bu .. Beri lah adik kesempatan hidup , adik syg ibu , adik teringin nak memeluk ibu ..


Bulan 7: Bu , adik di sini sihat-sihat je, adik dah berjumpa dengan Tuhan di Syurga , Tuhan telah mengembalikan semua organ tubuh adik yang dipotong benda tajam itu , Tuhan telah menyuruh bidadari menjaga , memeluk , memegang tangan , menggendong adik dgn lembut , dan lalu Tuhan membisikan memberi tahu apa itu D&E .. Kenapa ibu tetap melakukannya ..? Kenapa ibu tak nak bermain dengan adik ..? Αpa salah adik bu ..? Ibu bertaubat ya , semoga Tuhan menempatkan ibu di sini , nanti kita main-main disini , dan jangan lupa , ajak ayah juga ya bu .. ♥


* terlalu cepatkah seorang bayi yang belum smpat di lahirkan ke dunia ini mendapatkan perlakuan sekeji itu dari ibu bapa kandungnya ..???

 


 Bertapa dinegara Palastin sana, Sedang berjuang para2 ibu mengandung, demi menjada kandungannya, Bercita2 bsar dlm menjaga zuriatnya. Krana zuriatnya melambangkan jihad, utk berjihad kerana tanah air mereka, Sedangkan ditempat kita, semakin ramai yg berjahat, menumpahkan darah zuriat mereka..? Kenapa? Dan Mengapa?

Ya Allah..
Jangan Kau jadikan aku,
Seperti orang-orang yang melupakanMu..
Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati,
Tetapkanlah aku dalam jalanMu..
Peliharalah imanku,
Diriku, Maruahku,
Dan seluruh manusia-manusia yang beriman..
Dari tipuan dunia yang busuk ini.
Selamatkanlah kami semua, Ya Allah..
Kami sungguh takut dengan azab api nerakaMu..

Ya Allah,
Tuhan Yang Maha Mengasihani..
Tuntunlah hati-hati yang berdosa kepadaMu ini..
Bukakanlah hati mereka untuk mengejar taubat dan redhaMu..

Bukakanlah mata mereka Ya Allah..
Sedarkanlah mereka..
Bahawa dunia ini hanya sementara..

Dan kepadamu jualah tempat kami kembali..

 Allah berfirman dalam Al-Quran tentang balasan kepada penghuni neraka.
"Ketika air diberi kepadanya, dia tidak suka. Setelah dekat air itu ke wajahnya, kulit kepalanya terbakar dan mengelupas. Apabila dia meminumnya, usus putus keluar dari duburnya."

"Dan diberi minum dengan air panas, sehingga putus-putus usus perut mereka."

Tidak menitiskah air matamu mengetahui balasan seksa Allah buat pengingkarNya?


  
http://fadir78.blogspot.com/

No comments: