~ MuTiArA kAtA

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali & Dan aku anak kampong tidak terlalu pandai menulis....akan tetapi apa yang baik akan ku kongsikan jua.....

Monday, October 22, 2012

Penderitaan Rakyat syria

 " mafia asad al-alawiyun membakar umat islam di Hama "

 Dua senjata yang paling mereka benci.....
Buku di satu tangan, pistol di tangan lain..
Anak ini sedang berkata kepada dunia, "Jika kau tidak bisa melindungiku, Aku akan melindungi diriku sendiri."
 Seorang budak duduk termenung di rumahnya yang sudah tidak berdinding lagi. Agak-agak apakah yang sedang difikirkannya?
Bersabarlah adik...kamulah generasi yang menjadi harapan untuk membangunkan semula negara dimasa hadapan.

 Kaki adik ini terputus dua dan nampak tulang terkeluar dari isinya terkena bedilan tentera Bashar Laknatullah. Ayahnya memegang agar ia tidak terus terputus sementara menanti giliran doktor merawatnya. Ya...Allah, Selamatkanlah mereka. Pilunya hati kami melihatnya penderitaan ini...bagaimana pula hebatnya mereka yang menanggungnya...Ya...Allah.


 buatla apa kau nak buat Basyar penjenayah,sesungguhnya kami akan mencapai kemenangan dengan izin Allah..
 Wajah As-syahid ini masih cantik...masyaallah

 Mereka adalah org yg benar kpd Allah krn itu Allah merindui mereka dan mereka adalah ummat Nabi Muhammad saw yg minum telaga kauthar dan syurga tempat mereka.
Jarinya dikerat hingga putus.
Sebenarnya admin tidak suka mempublikasikan gambar ini. Tapi terkadang terlalu sulit untuk menyembunyikan kebenaran. Ini adalah syahid Mohammad Faisal Jumah. Ya Allah...terimalah dia di dalam sorga-Mu, amien.

 "kanak-kanak kami kelaparan dan sakit di zaman rejim basyar"
irhal irhal ya saffah,nahhu nurid hurriyah


 Dia kehilangan ibu dan ayah dan kedua-dua kakinya


 Hancur luluh berkecai isi dari tubuh sehingga tidak lagi kelihatan berbentuk manusia biasa angkara pengeboman dasyat Rejim Bashar Laknatullah.

Si adik comel ni sudah meninggalkan kita... menanti di syurga firdausi .. berbahagia di sana.. dibunuh oleh regim basyar laknatullah! kami doakan agar adik berbahagia di sana.. tiada siapa yg akan mengganggu adik lagi... dan Allah akan balas setiap kezaliman yg basyar dan sekutunya lakukan ... Aamiin. 25 mayat yang dibakar dan hangus ditemui di tepi jalan antara Al-Qadam dan Daraya di pinggir bandar Damsyik. Semoga menuju ke syurga yang tertinggi.


Kanak-kanak ini tercedera melupas kulit kepala terkena serpihan BOM yang di gugurkan oleh tentera rejim Syiah Bashar. Kenapa mereka sangat tidak berperasaan ke atas kanak-kanak sunni? Adakah semua ini salah satu cara mereka mengutip pahala?

 Kanak-kanak berumur 5 tahun meninggal terdampar di atas jalan selama beberapa hari di Halab. Sniper tentera Assad menggunakan tubuhnya sebagai umpan untuk membunuh sesiapa sahaja yang cuba menghampiri untuk mengambilnya. Nama kanak-kanak ini Rabab.

 Adik perempuan dalam gambar ini>
Sebelum adik ini dibedah, beberapa soalan diajukan kepada doktor tersebut:

- Adakah kamu suka basyar? Jika kamu suka padanya, jangan sentuh saya!
- Kaki saya digunakan untuk solat, tapi basyar telah mengambil kedua-dua kaki saya, dan sekarang saya tidak dapat solat dengan kaki saya lagi.
- Saya berharap dapat berdiri lagi dan pijak muka basyar
- Dr, kamu tidak perlu membius saya, kerana, sewaktu saya kehilangan kedua-dua kaki saya, saya dalam keadaan sedar dan telah merasai semua kesakitan.

(selepas semua ini, adik ini tidak bersetuju untuk menjalani pembedahan sampai dia menyumpah nama basyar 100 kali sambil abangnya menggenggam tangannya.)


 18 Tahanan telah disembelih oleh tentera perisikkan udara rejim Syiah di Moadamiah. Leher mereka di kelar umpama menyembelih ayam oleh anjing-anjing ini. Tidak sekadar itu, malah mereka menggunakan jentera berat untuk menindih/melenyek mangsa untuk memastikan benar-benar mati.

Mereka boleh membunuh dengan sekali tembakkan sahaja sepatutnya tetapi mereka l
ebih suka menggunakan cara yang paling memuaskan nafsu mereka untuk membunuh. Dalam video-video lepas kita telah melihat cara mereka membunuh dengan kejam iaitu memijak-mijak mangsa tanpa simpati hingga menemui mati. Sangat-sangat berbeza dengan akhlak Mujahidin dalam manjaga tahanan.

 Dari Kfar-Batna, Kesan dari Pengeboman dasyat. Ibu anak kecil ini yang duduk bersebelahan dengannya tidak pernah terdetik dihati membayangkan pakaian putih yang dipakai anaknya itu akan dikotori oleh merah darah ketika dia memakai pada anaknya sebelum trajedi. Namun, inilah hakikat yang harus diterima oleh ibu-ibu di Syria. Do’akan agar dia cepat sembuh.


Sebelumnya, yang menjadi sasaran adalah sebuah rumah sakit 13 lantai dengan perlengkapan medis modern. Tentara setia Assad menghantamnya dengan roket hingga roboh mengenai kepala siapa saja yang berada di dalam. Pada wawancara terakhir di Dunya TV, Assad mengatakan, "Syria kini dalam kondisi jauh lebih baik. Dan kami akan mengeluarkan semua apel busuk."

Inikah yang disebut "jauh lebih baik"? Atau rumah sakit inikah apel busuk itu?

 Burung syurga Nur Ahmad menemui syahid terbunuh semasa pengeboman tentera Assad di bandar Sabinah. Jalan pantas menuju ke Syurga Allah baginya.
Al-fatiha...., semoga damai dia di syurga.

 Penyembelihan Wanita dan Anak-Anak di Al Hirak, Dera'a

Tentara Assad menyerbu kota Al Hirak di Dera'a dan seperti biasa, sasarannya adalah para wanita dan anak-anak. Sebuah penyembelihan mengerikan yang mengakibatkan banyak nyawa melayang.
Semoga Allah memuliakan jiwa mereka dan menempatkan mereka di sorga/syurga yang tinggi....


 Dia ibarat bidadari kepada ayahnya
Senyuman bidadari kecil ini membahagiakan dunianya
Pabila bidadari kecil ini memanggil dirinya 'ayah
Dia lupa segala masalah di dunia
Sekarang telah tiba kepada pelukan terakhir, ciuman terakhir,

Dia merayu kepada mereka untuk beri sedikit masa dia dengan bidadari kecilnya, hanya untuk sedikit masa,
Merayu kepada mereka untuk memeluk bidadarinya, hanya untuk sementara waktu lagi, hanya untuk beberapa minit lagi...
Dia menangis...menangis dan terus menangis...
Ya ALLAH....Jadikanlah airmata ayahnya ibarat petir di atas kepala tentera-tentera Bashar.

Ya ALLAH...ENGKAU lah pembela...Ambillah dendam kami ini (dan hukumlah) golongan Syiah serta mereka yang menyokong Syiah

Ya ALLAH...Kami tertindas (mazlumum)....Berikanlah kami kemenangan..Amin..Amin..Am
in... [Situasi Sunni di Syria]
Antara mangsa yg tercedera dan Doktor yang merawat tanpa jemu.......Allaaah! Berikan ganjaran yg selayaknya Ya Rabb

 Mereka pernah bersama-sama dalam rahim ibu mereka. Mereka hidup, bermain, tertawa, menangis, syahid dan dikebumikan bersama-sama. Mereka ini adalah kembar, Abdulwadood dan Mohamad Taha. Mereka berusia 23tahun. Mereka telah ditangkap, disiksa, dan dibuang di kejiranan AlQadam. Mereka
telah dikebumikan di tanah perkuburan para syuhada di Daraya.Tentera Bashar menceroboh rumah di Harasta serta membunuh pemuda Sunni, mereka dibunuh seperti tawanan perang.
(pembunuhan secara sengaja dan terancang)

 Hanya di Syria.... Sunni dibunuh, bahkan sebelum lahir...

 Seorang ibu, Jdaideh, beserta ketiga anaknya dibunuh dan dibakar hingga menjadi abu oleh geng tentara Assad yang kejam menzalimi rakyatnya.

 Pembunuhan kejam beramai-ramai di Tafas baru-baru ini antaranya telah membunuh seisi keluarga ini. Sangat menyayat hati, titisan-titisan darah yang masih belum berhenti. Ya...Allah, temukan mereka kembali di Syurga-Mu Ya...Allah.

 
Ya Allah..... hanya Kau yang Mengetahui rencana-Mu. Maka lapangkanlah hati kami dan jadikanlah semua ini sebagai jaminan untuk melihat-Mu di Jannah.

Kami percaya kepada-Mu, ya Allah..... bahwa jika basyar mampu menghancurkan segalanya, maka Kau jauh lebih kuasa memulihkan semuanya dengan lebih baik.

 Kanak-kanak ini dijumpai terselamat di bawah runtuhan selepas pengeboman dasyat pesawat MiG rejim Bashar laknatullah di Kejiranan Hamidiya, Deir Ezzor. Orang ramai memeluk dan menciumnya bersyukur kerana si kecil ini dapat diselamatkan. Basyar memang berhati binatang langsung tidak berperikemanusiaan! Kamu tunggulah, Tentera Pembebasan Rakyat (FSA) akan mengutip satu persatu pesawat tempur pembunuh ini.


 Kami percaya kepada-Mu, ya Allah..... bahwa jika Basyar mampu menghancurkan segalanya, maka Kau jauh lebih kuasa memulihkan semuanya dengan lebih baik.

Dan kami juga percaya bahwa tidak ada tabir antara Kau dan doa orang yang teraniaya. Maka mohon hancurkanlah rezime basyar hingga ke akar-akarnya, dan berilah azab yang setimpal kepada mereka Hulurkan sumbangan anda..Semoga Penderitaan Saudara kita di Syria Terbela dan Peroleh Kemenangan....

 Fadir1978

No comments: