~ MuTiArA kAtA

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali & Dan aku anak kampong tidak terlalu pandai menulis....akan tetapi apa yang baik akan ku kongsikan jua.....

Tuesday, November 20, 2012

Palestin Bermandi Darah Lagi

 • Dermalah ke Amal Palestin, lakukan sesuatu
  Masukkan sumbangan dan derma ke dalam akaun bank :


  AMAN PALESTIN BERHAD
  Bank Islam 12029010047880
  MayBank 562263010787
  Bank Muamalat 12070005133717
  amanpalestin@yahoo.com
  amanpalestin.org

  "Boikot produk Yahudi ni satu langkah yang bodoh. Ekonomi kita jugak yang terjejas nanti. Anak2 muda negara kita yang hilang peluang pekerjaan. Lagipun berkesan ke kat mereka kalau kita yang boikot? Ramai lagi yang still pakai produk mereka, satu dunia"
  kata manusia yang 'bijak' pandai.

  Maka tersebutlah sebuah kisah dimana Nabi Ibrahim dibakar didalam api yang amat besar oleh Raja Namrud. Melihat

  kan kejahatan Raja Namrud, seekor burung kecil oleh disebabkan rasa sayangnya kepada kekasih Allah Nabi Ibrahim, ia lantas mengambil air dengan menggunakan paruhnya yang kecil dan dititiskan keatas api yang besar itu. Perbuatan burung kecil itu telah ditertawakan oleh burung2 yang lain.


  "Usahamu itu hanya sia2, api yang besar itu tak mungkin terpadam dengan setitis air itu", mereka mengejek.

  Lalu burung kecil itu membalas, "Aku percaya bahawa Allah tidak akan menanyakan kepadaku sama ada api itu berjaya dipadamkan atau tidak, tetapi Allah pasti akan bertanya apa yang telah aku usahakan untuk memadamkannya."


  Oleh itu, walaupun kita ini seumpama burung kecil tersebut, dalam usaha memerangi Yahudi laknatullah ini, 'siramlah walau setitis air' untuk memadamkan keganasannya. Carilah bukti dan saksi keprihatinan kita terhadap nasib umat Islam di hadapan Allah nanti. Jika ingin dibandingkan dengan pengorbanan nyawa oleh saudara kita di Palestine itu, apalah yang seksanya sangat untuk kita menahan diri kita daripada godaan seketul ayam goreng dan satu cup pepsi.
   
  Dermalah ke Amal Palestin, lakukan sesuatu
  Masukkan sumbangan dan derma ke dalam akaun bank :


  AMAN PALESTIN BERHAD
  Bank Islam 12029010047880
  MayBank 562263010787
  Bank Muamalat 12070005133717

  amanpalestin@yahoo.com
  amanpalestin.org
 • http://fadir78.blogspot.com/

No comments: