~ MuTiArA kAtA

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali & Dan aku anak kampong tidak terlalu pandai menulis....akan tetapi apa yang baik akan ku kongsikan jua.....

Thursday, May 19, 2011

'Jangan salah polis jika disaman'Salleh Mat Rasid (kanan) dan Abdul Aziz Yusof melihat seorang anggota polis trafik menggunakan kamera berkelajuan tinggi semasa operasi perangkap laju di Rawang, semalam. - uTUSAN/AHMAD ZAKKI JILANKUALA LUMPUR 18 Mei - Pesalah trafik tidak wajar menyalahkan pihak polis sekiranya disaman akibat memandu melebihi had laju selepas ini kerana mereka terlebih dahulu diberi peringatan sebelum dikenakan tindakan.
Peringatan berbentuk papan tanda 'Awas, Perangkap Had Laju' itu diletakkan beberapa kilometer sebelum lokasi polis merakamkan kelajuan kenderaan.
Anggota polis trafik akan berada di lokasi rakaman itu dan akan merakamkan gambar pesalah trafik secara bertentangan dengan arah pemandu.
Operasi perangkap had laju secara terbuka itu berkuat kuasa pada 1 Mei lalu selepas diumumkan oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar pada April lepas.

Dengar tu...Jangan salahkan pihak Polis kalau anda kena saman...dah bagi peringatan tapi masih lagi x paham2....masih ramai lagi yg bersikap acuh x acuh..x kira tua,muda,laki dan pompuan masing2 sama laju jer....makin lama tengok ragam org kat atas jalan raya ni makin takut pulak rasa nyer....Lebih2 lagi bila dah ada pengumuman mcm ni....makin teruk pula lah keadaan pemanduan masing2...mana x nyer...kalau jalan yg ada 3 link tu....dah berubah pula cara nye..lorong paling tengah pula di jadikan lorong paling perlahan....
 
mfab :))

No comments: