~ MuTiArA kAtA

Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali & Dan aku anak kampong tidak terlalu pandai menulis....akan tetapi apa yang baik akan ku kongsikan jua.....

Thursday, December 30, 2010

Urat tak putusPekerja kilang penyembelihan ayam Jalan Kuching Serian membersihkan perut ayam sebelum dipasarkan di sekitar Kuching semalam.KUCHING - Majlis Agama Islam Sarawak (MAIS) semalam memberi amaran kepada pusat sembelihan ayam di sini agar mematuhi peraturan yang ditetapkan jika tidak mahu sijil halal mereka ditarik balik.
Yang Dipertuanya, Datuk Putit Matzen berkata, setakat ini pihaknya menerusi Jabatan Agama Islam Sarawak (JAIS) telah menggantung sijil halal sebuah pusat sembelihan ayam kerana gagal mematuhi syarat yang ditetapkan.
"Jangan pandang ringan soal halal ini dan kita di MAIS dan JAIS akan sentiasa memastikan setiap pusat sembelihan ayam mematuhi piawaian yang telah digariskan," katanya kepada pemberita di sini.
Beliau sebelum itu mengetuai pemeriksaan mengejut ke atas tiga pusat sembelihan ayam di sini daril 12 tengah malam hingga 3 pagi semalam.
 
mfab :))

No comments: